Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Παραρά-Ευτυχίδου Νίτσα

Η Νίτσα Παραρά-Ευτυχίδου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία της Αθήνας. Τελείωσε εδώ τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Γαλλικά και Αγγλικά. Από τις πρώτες τάξεις του Οκταταξίου Γυμνασίου έγραφε ποιήματα. Στην πεζογραφία αναφέρεται περισσότερο σε μικρασιατικά θέματα, γύρω από τις ηθογραφικές και λαογραφικές παραδόσεις της Ιωνίας, ιδιαίτερα των Βουρλών, της πατρίδας των γονιών της. Από το Γυμνάσιο ακόμα κατάρτισε ένα αξιόλογο γλωσσάριο με βουρλιώτικους ιδιωματισμούς και λέξεις, βοηθώντας έτσι τη διατήρηση της Μικρασιατικής Ιδέας.
Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε επίσης το καλωσόρισμα του πρώτου της βιβλίου από κριτικούς, λογοτέχνες και με επαίνους Μικρασιατικών Σωματείων, που στάθηκαν αφορμή για εκδόσεις και άλλων βιβλίων.
Ποιήματά της και διηγήματα βρίσκονται δημοσιευμένα σε πολλά περιοδικά και ανθολογίες. Ως τώρα έχει εκδώσει συνολικά δέκα βιβλία (και ένα σε β' έκδοση). Ασχολείται ακόμα με χειροτεχνία και ζωγραφική συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις.
Είναι τακτικό μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών», της «Πολιτιστικής Κίνησης» καθώς και πολλών Μικρασιατικών Σωματείων και Συλλόγων, όπως επίσης και του συλλόγου IWA (International Writers Association, ΗΠΑ).

Βιβλιογραφία: