Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Παπαμάρκου Άννα

Η Άννα Παπαµάρκου αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή ?ραµατικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών, για να ξεκινήσει ένα ταξίδι γνώσης και καλλιτεχνικής ανάπτυξης που συνεχίζεται ακόµα, µέσα από το θέατρο και τις τέχνες των εικαστικών, της µουσικής, του χορού και του τραγουδιού.

 
Ροδίτισσα στην καταγωγή, µεγάλωσε µέσα στο µεσαιωνικό κάστρο, στο ολόλαµπρο φως του νησιώτικου ήλιου και σε µια φύση πολύχρωµη, έντονη και στρογγυλή, σαν ζεστή αγκαλιά µητέρας. Το νησί της, τα ταξίδια, η φιλοσοφία, η µυθολογία και η παράδοση συνθέτουν τις δυνάµεις που εµπλουτίζουν τις δηµιουργίες της.  
 
Η µητρότητα της αποκάλυψε τη χαρά της αλληλεπίδρασης µε τον κόσµο των παιδιών, στον οποίο προσφέρει µε συνέπεια από το 1999 ως συγγραφέας παραµυθιών και θεατρικών έργων, σκηνοθέτις, στιχουργός, εικονογράφος, ηθοποιός και αφηγήτρια. ?ηµιουργεί και παρουσιάζει έργα που θέλει να φωτίζουν απαλά την παιδική ηλικία, το πιο τρυφερό κοµµάτι της ύπαρξής µας.  Απευθύνεται στην παιδική φαντασία πολυδιάστατα, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν αισθητικά, συναισθηµατικά, νοητικά και εντέλει βιωµατικά τη δύναµη που κρύβεται στις θετικές εκφάνσεις της ζωής, όπως είναι η ευγνωµοσύνη, η χαρά, η αγάπη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη.
 
Αυτό είναι το ένατο βιβλίο της για παιδιά, στο οποίο συµµετέχει ως συγγραφέας σε συνεργασία µε την Εύα Πανέρη, αλλά και ως εικονογράφος.
 

Βιβλιογραφία: