Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Παπαγεωργίου Ιωάννης

Παρατηρώντας τον εαυτό μου από την εσωτερική πλευρά, διαπιστώνω ότι στο βάθος αναβλύζει το ασίγαστο ενδιαφέρον μου να κοινωνήσω τη γνώση και ταυτόχρονα να εξερευνήσω, με το δέος ταπεινού μαθητή, τα άγνωστα μυστήρια της δημιουργίας. Δίπλα ζει η αγάπη μου για τον άνθρωπο: τον εαυτό μου, τον συνάνθρωπο, την ανθρωπότητα. Το ιδεώδες της αδελφοσύνης τρέφει την ελπίδα ότι αυτά είναι εφικτά και την πίστη ότι αποτελούν το μοναδικό αθώρητο μονοπάτι της Ζωής.

Γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1949. Έκτοτε, αναζητώ την επιστημονική γνώση για να λυτρωθώ και να προσφέρω. Πρώτα τα Μαθηματικά και στη συνέχεια η Μετεωρολογία θεμελίωσαν τις βάσεις να διερωτώμαι, να μελετώ και να κατανοώ τη λειτουργία και τη δράση των νόμων τους.

Μετά τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, η αναζήτηση με οδήγησε στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας, όπου μυήθηκα στη γνώση της αριθμητικής πρόγνωσης του καιρού με αντίστοιχη διδακτορική μου διατριβή. Οι προσπάθειές μου αναγνωρίστηκαν διεθνώς από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό με το βραβείο του καλύτερου νέου επιστήμονα για το 1987. Έλαβα μέρος σε ανώτερα διεθνή επίπεδα μελέτης και πρόγνωσης των μετεωρολογικών φαινομένων και συνέβαλα στη λήψη χρήσιμων αποφάσεων για τη σωστή οργάνωση στην ενημέρωση και πρόληψη από φυσικές καταστροφές. Ως σύμβουλος ξένων Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, βοήθησα στην προώθηση εκσυγχρονιστικών έργων για το καλό της ζωής των πολιτών
και των περιουσιών τους.

Οι μελέτες μου γρήγορα επεκτάθηκαν σε φλέγοντα για μένα θέματα της Φιλοσοφίας, των Θρησκειών και των Μυητικών Σχολών, προκειμένου να γνωρίσω την αλήθεια του εαυτού μου και όλων των δομών της Ζωής εντός της δημιουργίας.

Οι Μούσες της Ποίησης από τη νεότητά μου με ενέπνεαν και με παρότρυναν να εκφράζω τις αλήθειες μου. Η δική τους φωνή μου έδωσε τη δύναμη να αποκαλύψω και τις μέσα μου ωδές του ανθρώπου μπροστά στα μυστήρια της δημιουργίας.

Βιβλιογραφία: