Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Παπαχρήστος Χρ. Γιώργος

Ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος γεννήθηκε στα Γιάννενα και σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ. Εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Τα Νέα και συνεργάζεται με το ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και το συνδρομητικό κανάλι Supersport, όπου επιμελείται και παρουσιάζει επί οκτώ χρόνια την εκπομπή V.I.P.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1976 από το περιοδικό Αθηνόραμα, και εργάστηκε κατά σειρά στις εφημερίδες Εξόρμηση, Βραδυνή, Ελεύθερη Γνώμη, Ποντίκι, Βήμα, στα περιοδικά Ταχυδρόμος και ΝΙΤΡΟ, και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στη διάρκεια της καριέρας του έχει ασχοληθεί με τα περισσότερα είδη ρεπορτάζ, από το αθλητικό και το πολιτιστικό, μέχρι το ελεύθερο κοινωνικό και το κοινοβουλευτικό.
Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και έχει βραβευτεί το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για το ρεπορτάζ της χρονιάς (υπόθεση Οτσαλάν).
Το πρώτο του μυθιστόρημα Σκιές στο Περιστύλιο που κυκλοφόρησε το 1999 ήταν για πολλούς μήνες μπεστ σέλερ και έγινε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά το 2001. Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του Παράλληλες Σχέσεις - και τα δύο από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Βιβλιογραφία: