Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Πανούσης Γιάννης

Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε 19 χρόνια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ακριτικό αυτό ίδρυμα διετέλεσε Πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Αντιπρύτανης και Πρύτανης (την τριετία 1994-97).
Είναι μέλος πολλών εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών επιστημονικών φορέων και οργανισμών και σήμερα έχει επιλεγεί/εκλεγεί Πρόεδρος στο Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών, στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΚΕ, στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ, στο Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων, καθώς και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού κ.λπ.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει δεκάδες βιβλία και άρθρα και έχει δώσει εκατοντάδες διαλέξεις. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο (Τα Νέα, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Δίφωνο, Crime, κ.ά.).

Βιβλιογραφία: