Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Παναγιώτου Παναγιώτης Δ.

Ο Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Πύργο, στα «Χαλικιάτικα».
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Έχει γράψει πολλά άρθρα, δοκίμια και μελέτες με νομικό περιεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ('67-'74) υπήρξε ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος. Έλαβε μέρος στην κατάληψη της Νομικής και στο Πολυτεχνείο το 1973. Για την αντιδικτατορική του δράση διώχθηκε, συνελήφθηκε και στρατεύτηκε από τη Χούντα. Η δράση του αυτή αναγνωρίστηκε μετά την πτώση της Χούντας με απόφαση της πρώτης δημοκρατικής μεταδικτατορικής Βουλής.

Είναι ιδρυτής των Νομικών Φροντιστηρίων «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ», όπου για μια 15ετία δίδαξε αστικό δίκαιο σε εκατοντάδες φοιτητές που σήμερα είναι διαπρεπείς δικηγόροι και δικαστές.
Για πολλά χρόνια υπήρξε αρθρογράφος και σχολιαστής σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας και ραδιόφωνα (Ελευθεροτυπία, FLASH 9,61), όπου έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο ΠΑΝ ΠΑΝ.

Το '89-'90 ίδρυσε μαζί με τον Αντώνη Μπριλλάκη, τον Μανώλη Γλέζο και πολλούς άλλους τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη», που συνεργάστηκε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ την κρίσιμη εκείνη περίοδο.
Το '93, με επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, του ανατέθηκε η Γενική Διεύθυνση της ΕΤ2. Το '95 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Το '97 το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και η Βουλή επικύρωσαν την πρόταση της Κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και τοποθετήθηκε εκ νέου στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. Στην πολύχρονη θητεία του οργάνωσε και διοίκησε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους έναν από τους πιο προβληματικούς και πολυπληθείς δημόσιους οργανισμούς. Καθιέρωσε μια νέα φιλοσοφία για το ρόλο της Δημόσιας τηλεόρασης. Είναι εμπνευστής και ιδρυτής της ΝΕΤ που θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο έγκυρα ειδησεογραφικά κανάλια.
Με την ολοκλήρωση της θητείας του το Μάρτιο του 2002, με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε να μην ανανεωθεί η θητεία του στην ΕΡΤ, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα κοινά.
Σήμερα είναι δικηγόρος και ένας από τους βασικούς αρθρογράφους του Έθνους όπου διατηρεί καθημερινή στήλη-σελίδα με τον τίτλο ΠΑΝ ΠΑΝ.
Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Βιβλιογραφία: