Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Παϊπέτης Α. Σ.

Ο Σ. Α. Παϊπέτης είναι Ομότιμος Καθηγητής της Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Μηχανολόγος και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μηχανολόγος Μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Επίτιμος Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε ερευνητικά για πολλά χρόνια στην περιοχή των προηγμένων σύνθετων αεροδιαστημικών υλικών ως υπεύθυνος πολλών διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας.

Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και επίσης βιβλίων και μονογραφιών που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας σε διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς και oργάνωσε πολλά παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια.

Τα γενικότερα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την αρχαία τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει μεταφράσει έργα των William Shakespeare, William Blake, Walt Whitman, John Keats κ.ά. Ποιήματα και άλλα έργα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Άλλες εκδόσεις του: Η άγνωστη τεχνολογία στον Όμηρο, εκδ. Έσοπτρον. Τhe Unknown Technology in Homer, εκδ. Springer. Επιστήμη και τεχνολογία στα oμηρικά έπη (συλλογική έκδοση Περί Τεχνών). Αριστόβουλου και Ορθαγόρα διάλογοι, εκδ. Πανεπιστημίου Πατρών. Οι πέτρες του Δευκαλίωνα, εκδ. Μέδουσα. Aldous Huxley, Επιστροφή στον θαυμαστό καινούριο κόσμο, μετάφραση και σχολιασμός, εκδ. Μέδουσα. Όθων ο Μέγας, μετάφραση της ομώνυμης τραγωδίας του John Keats, εκδ. Έλλην, κ.ά.

Βιβλιογραφία: