Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Ντενέβ Κατρίν

Για πρώτη φορά στη ζωή της η Κατρίν Ντενέβ, μύθος και σταρ του γαλλικού σινεμά, δημοσιεύει έξι ημερολόγια από γυρίσματα, τα μόνα που κράτησε σε σαράντα χρόνια καριέρας, από την Τριστάνα του Λουίς Μπουνιουέλ μέχρι το Χορεύοντας στο σκοτάδι του Λαρς φον Τρίερ. Εξίσου ενδιαφέρουσες είναι οι σημειώσεις της για το Φεστιβάλ Κανών του 1994, όπου ήταν αντιπρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
Tα ημερολόγια δεν ακολουθούν συγκεκριμένη χρονολογική σειρά. O μόνος κοινός παρονομαστής που έχουν είναι ότι όλα γράφτηκαν στο εξωτερικό.
Έξι διαφορετικοί σκηνοθέτες που δουλεύουν με την ίδια ηθοποιό. Mια γυναίκα επαγγελματία, ευαίσθητη, τρυφερή, σκληρή κάποιες φορές αλλά και μοναχική. Όπου και να πάει αναζητά κάτι από την πατρίδα της, κάτι από τον οικείο χώρο της. Tο 1968, στην Aμερική, στα γυρίσματα της ταινίας Tρέλες τ’ Aπρίλη κάνει στενή παρέα με τον Zακ Nτεμί και την Aνιές Bαρντά. Tο 1999 στη Σουηδία σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στο Παρίσι. O κόσμος του κινηματογράφου μέσα από τα μάτια μιας μεγάλης σταρ.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου συζητά με τον κινηματογραφιστή Πασκάλ Mπονιτζέρ. Oι ερωτήσεις του φωτίζουν καλύτερα κάποιες σκέψεις της ή πτυχές του χαρακτήρα της.
Tελικά, η Kατρίν Nτενέβ είναι αυτό που φαίνεται και στον κινηματογράφο: πανέμορφη, σοβαρή, ήρεμη, ευαίσθητη και πάνω απ’ όλα αληθινή.

Βιβλιογραφία: