Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Νομικού Χαρά Γ.

Η Χαρά Νομικού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλινική και Γενετική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Μονπελιέ της Γαλλίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο ΙΙ «Le Mirail» της Τουλούζης στην Κλινική Ψυχολογία και την Εφαρμοσμένη Ψυχανάλυση.
Είναι διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας εξειδικευμένη στην περίοδο της εφηβείας και στις σχέσεις γονέων - εφήβων. Η διδακτορική έρευνα διεξήχθη σε 10 δημόσια γυμνάσια και λύκεια της περιοχής των Αθηνών και σε δημόσια ιατροπαιδαγωγικά κέντρα με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών. Συνεχίζει μεταδιδακτορική έρευνα στο Ερευνητικό Κέντρο CERPP του Πανεπιστημίου ΙΙ της Τουλούζης.
Η εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική «Colombiere» της Ιατρικής Σχολής του Μονπελιέ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων UNAFAM και στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών. Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο Αιγηνήτειο Νοσοκομείο.
Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα από το 1986 ως κλινικός ψυχολόγος και παιδοψυχολόγος. Από το 1987 έως σήμερα έχει λάβει μέρος ως συνεργάτης και σύμβουλος σε περισσότερες από 80 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα ψυχολογίας.
Έχουν δημοσιευτεί επίσης πάνω από 2.000 άρθρα της σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στο Ε-Ιατρικά στη στήλη «Τα Ψυχολογικά μου».
Έχει δώσει σεμινάρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ψυχολογίας, σε σχολές Ψυχολογίας, ψυχολογικά κέντρα, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονέων - παιδιών και την οικογένεια.
Είναι μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Ψυχοπαθολογίας και Κλινικής Ψυχολογίας IAPCP, της ΑPA, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ΣΕΨ και της UNICEF.
www.nomikou.gr
hara@nomikou.gr

Βιβλιογραφία: