Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Μπρατάκος Άγγελος

Ο Άγγελος Μπρατάκος κατάγεται από τη Μάνη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος διδάκτωρ. Η διδακτορική διατριβή του έχει τον τίτλο "Η Συμβολή της Φυσικής στην Εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης - Βιοϊατρική Τεχνολογία" και εκδόθηκε σε βιβλίο, σε Αθήνα και Ιωάννινα, το 1984. Έχει, επίσης, συγγράψει τα βιβλία Ασκήσεις Φυσικής, 2 τόμοι, Αθήνα 1970, Γενική Φυσική, 3 τόμοι, Αθήνα 1977, Φυσική (Μηχανική - Θερμότητα - Ακουστική), Αθήνα 1981, τα οποία διδάσκονται τα ΤΕΙ.
Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις γραμμές της φιλελεύθερης παράταξης από τα φοιτητικά του χρόνια και προδικτατορικά διατέλεσε επικεφαλής της νεολαίας της ΕΡΕ (ΕΡΕΝ). Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης, ως πρόεδρος των καθηγητών των ΤΕΙ και αιρετός σύμβουλος επί σειρά ετών στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το 1984-1985 ήταν υπεύθυνος κινητοποιήσεων της ΝΔ. Από τον Ιούνιο του 1985 ως τον Ιούνιο του 1989 διατέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και συνέβαλε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ενώ τον Απρίλιο του 1990 εκλέχτηκε βουλευτής της Β' Αθηνών. Από το Δεκέμβριο του 1992 ως το Σεπτέμβριο του 1993 διατέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1993 επανεκλέχτηκε βουλευτής της Β' Αθηνών και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ενέλαβε γραμματέας οργανωτικού του κόμματος. Στις εκλογές του 1996 εκλέχτηκε και πάλι βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών. Τον Ιούλιο του 1998 τοποθετήθηκε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Το Φεβρουάριο του 1999 ορίστηκε και πάλι πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.
Διατέλεσε επανειλημμένα εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ συμμετείχε και στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.
Έχει συγγράψει, επίσης, το βιβλίο Από το Βήμα του Βουλευτή, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περιοδικός Τύπος ΑΕ, το Μάρτιο του 1999.


Βιβλιογραφία: