Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Μπέργκεν Πίτερ

Ο Πίτερ Μπέργκεν, που γεννήθηκε στη Μινεάπολη αλλά μεγάλωσε στο Λονδίνο, πήρε το δίπλωμά του στη σύγχρονη ιστορία από την Οξφόρδη και πήγε να ζήσει στη Νέα Υόρκη, το 1984. Εργάστηκε αρχικά στο τμήμα ειδήσεων του CBS και αργότερα στο CNN, για λογαριασμό του οποίου παρήγαγε ποικίλα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποίων και ένα που αφορούσε τη βομβιστική ενέργεια του 1993 εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Το 1997, ήταν ο παραγωγός της πρώτης τηλεοπτικής συνέντευξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Σήμερα εργάζεται στο CNN με αντικείμενο την ανάλυση της τρομοκρατίας, έχει γράψει για τους ισλαμιστές μαχητές και για σχετικά θέματα στο περιοδικό New Republic, στους Times του Λονδίνου και στο περιοδικό Vanity Fair. Το 2001 ανέλαβε την έδρα δημοσιογραφίας στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.
Ο Πίτερ Μπέργκεν έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τη Δημοσιογραφική Υποτροφία Λέοναρντ Σιλκ και το βραβείο Έντουαρντ Ρ. Μάροου του 1994 για το καλύτερο ντοκιμαντέρ εξωτερικών υποθέσεων από τη Λέσχη Ξένου Τύπου.

Βιβλιογραφία: