Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Μπάτεργουορθ Νικ

«Γεννήθηκα στο Λονδίνο το 1946 και μεγάλωσα σε ένα ζαχαροπλαστείο στο Έσεξ. Εργάστηκα για αρκετά χρόνια ως γραφίστας, αλλά το 1980 αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη συγγραφή και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.
»Η γυναίκα μου, η Ανέτ, κι εγώ έχουμε δύο ενήλικα παιδιά, τον Μπεν και την Αμάντα, και πλέον έχουμε ριζώσει στο Σάφολκ.
»Δεν έχω μετρήσει πρόσφατα σε πόσα παιδικά βιβλία είναι γραμμένο το όνομά μου στο εξώφυλλο, αλλά τα βιβλία με ήρωα τον Πέρσι είναι σίγουρα τα περισσότερα. Έχω μάλιστα σοβαρές πληροφορίες ότι έχουν πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ζήτω!
»Δεν είχα στο μυαλό μου κάποιον όταν σχεδίασα για πρώτη φορά τον Πέρσι, αλλά τώρα βλέπω ξεκάθαρα ότι μοιάζει στον πατέρα της μητέρας μου, τον παππού μου. Δείτε και μία φωτογραφία του, να κουβαλάει τη μητέρα μου και τον αδερφό μου, τον Μάικ, πάνω στο καροτσάκι που είχε φτιάξει ο ίδιος!»

Οι ιστορίες του Νικ Μπάτεργουορθ έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση και ο ίδιος έχει εργαστεί στο Sunday Express Magazine αλλά και σε μεγάλες εταιρείες ως γραφίστας. Μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία του είναι: Thud!, QPootle5 και το Jingle Bells, αλλά έχει γίνει γνωστός με τις ιστορίες του για τον Πέρσι. Έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από τριάντα βιβλία για τον Πέρσι, βιντεοταινίες, κασέτες και CD, όπως επίσης και τηλεοπτική σειρά με ήρωα τον Πέρσι.

Eπισκεφτείτε τη σελίδα
www.fireandwater.com

Βιβλιογραφία: