Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Mohammadi Narjes

H Narjes Mohammadi γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Μασχάντ του Ιράν. Έµαθε να ζωγραφίζει µελετώντας τα έργα των αγαπηµένων της καλλιτεχνών, βιβλία για την ασιατική ιστορία, την παγκόσµια µυθολογία αλλά και τα οικογενειακά άλµπουµ φωτογραφιών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο BFA Graphic Design µε διάκριση στο Shariati Technical College στην Τεχεράνη το 2009 και έπειτα εξειδικεύτηκε στην εικονογράφηση στην Ιρανική Εταιρεία Εικονογράφων. Από το 2009 έχει παρουσιάσει ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις στο Ιράν, στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Γερµανία, την Ουκρανία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Έχει επίσης διακριθεί σε διάφορες Μπιενάλε και διαγωνισµούς τέχνης από το 2011. Εργάζεται επαγγελµατικά ως ανεξάρτητη εικονογράφος και είναι αρχισυντάκτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού Brightness.

Ασχολείται τόσο µε την ψηφιακή όσο και µε την παραδοσιακή ζωγραφική. ?ηµιουργεί τη Νέα Παραδοσιακή Ασιατική Τέχνη, συνδυάζοντας τη σύγχρονη αφήγηση µε την ανατολική ευαισθησία. Αναµειγνύει στοιχεία και µοτίβα της περσικής τέχνης µε τη σύγχρονη ζωγραφική σε καµβά και ξύλο.

Βιβλιογραφία: