Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Μιχαλακόπουλος Γεώργιος Β.

Ο Γεώργιος Β. Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε το 1967 στον Πύργο Ηλείας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Master από το University of Durham (Μ. Βρετανία) στο αντικείμενο «Middle East Politics». Στη συνέχεια συνέγραψε τη διδακτορική του διατριβή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με θέμα «H λειτουργία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIΔ) στο διεθνές σύστημα και η Τουρκία. Γεωγραφική και γεωπολιτική προσέγγιση του ρόλου τους», από όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας.
Αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (1997-1998) και από το 1999 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει ως Λέκτορας τα γνωστικά αντικείμενα «Τουρκία: Χώρα και Πολιτισμός», «Ιστορία της Τουρκικής Λογοτεχνίας» και «Σύγχρονη Τουρκική Λογοτεχνία». Επίσης αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του ιδίου Πανεπιστημίου.
Τον Ιανουάριο του 2004 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Αμερικανικών Σπουδών Fulbright με τίτλο: «Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ: Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική την Εποχή της Παγκοσμιοποίησης».
Από το Σεπτέμβριο του 2004 είναι ερευνητής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου εργάζεται ως Συντονιστής του Τομέα «Βαλκανίων, Μέσης Ανατολής και ΝΑ Μεσογείου».
Το ερευνητικό και διδακτικό του έργο αναφέρεται στη σύγχρονη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας καθώς και στη γεωπολιτική διάσταση των ρόλων τους.
Έχει συνεργαστεί με τον Καθηγητή Γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Ιωάννη Μάζη καθώς επίσης και με σχετικά περιοδικά του χώρου. Έχει συμμετάσχει στο 2ο Europa-Forum που διοργανώθηκε το έτος 2000 ανάμεσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν (Γερμανία) και το Πανεπιστήμιο της Μερσίνα (Τουρκία). Οι γλώσσες εργασίας του είναι η αγγλική, η γαλλική, η γερμανική και η τουρκική.

Βιβλιογραφία: