Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Μαρδάς Κώστας

Ο Κώστας Μαρδάς γεννήθηκε το 1956 στο Θολοποτάμι της Χίου.
Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα της Μεταπολίτευσης ως μέλος της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης του Συλλόγου Χίων Σπουδαστών.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία από τα φοιτητικά του χρόνια στις τοπικές εφημερίδες Χιακός Λαός, Χιώτικη Φωνή και στην αθηναϊκή εφημερίδα Εξόρμηση. Από το 1981 έως το 2001 εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης στο Έθνος.
Πραγματοποίησε επαγγελματικά ταξίδια σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ρωσία, Βέλγιο, Δ. Σαχάρα, Λιβύη, Παλαιστίνη, Ιράκ, Τουρκία, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ στο περιοδικό Εικόνες και στο Έθνος.
Στο διάστημα 1994-1996 είχε στην κρατική τηλεόραση την εβδομαδιαία εκπομπή «Σε πρώτο πλάνο» παρουσιάζοντας βιογραφικές συνεντεύξεις βουλευτών.
Συνεργάστηκε επίσης με το Κανάλι 5, το Mega Channel και το ραδιόφωνο του SKY. Έγραψε τα βιβλία: Η Ελλάδα στα δίχτυα των Βάσεων, Πίσω από τον Ήλιο, Αλέξανδρος Παναγούλης και Τα μεγάλα παιδιά της Βουλής.
Από το 2001 εργάζεται στον Όμιλο ALPHA παρουσιάζοντας την τηλεοπτική εκπομπή «Το πρόσωπο του Σαββάτου» και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολιτική με νότες».
Τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση.


Βιβλιογραφία: