Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Λιλλήκας Γιώργος

Ο Γιώργος Λιλλήκας γεννήθηκε στην Πάφο την 1η Ιουνίου 1960. Κατέχει δίπλωμα και μεταπτυχιακό τίτλο εμπεριστατωμένων σπουδών στις πολιτικές επιστήμες, από τα Ινστιτούτα Πολιτικών Επιστημών της Λυών και της Γκρενόμπλ Γαλλίας.
Από το 1988 μέχρι το 1990 υπηρέτησε ως σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. Ακολούθως, διετέλεσε για τρία χρόνια Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς.
Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του «ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις» στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, με το οποίο επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2001.
Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παιδείας, και Εμπορίου. Ήταν, επίσης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπου το 2001 εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας.
Την 1η Μαρτίου 2003 διορίστηκε υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τις 11 Ιουνίου 2006, οπότε διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών. Υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών μέχρι τις 16 Ιουλίου 2007, όταν παραιτήθηκε μετά την αποχώρηση του ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και την υποβολή υποψηφιότητας για την Προεδρία από τον Δημήτρη Χριστόφια, απόφαση με την οποία διαφώνησε.
Είναι νυμφευμένος με τη Βαρβάρα Πετροπούλου, με την οποία απέκτησε τον Ορφέα.

Βιβλιογραφία: