Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Λαμπράκη Μυρσίνη

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί σημείο αναφοράς παγκόσμια για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του. Κατάγεται από οικογένεια με πλούσια παράδοση στη γαστρονομία, εφόσον ο προπάππος και ο θείος της ήταν μάγειρες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter.
Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων.
Διδάσκει ελληνική, κρητική και μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε
σχολές μετεκπαίδευσης άνεργων γυναικών και σε ομάδες αγροτοτουριστικής εκπαίδευσης.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικές εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Καθημερινή της Κυριακής, Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής, Τα Νέα του Οινέα, Vegetarians TIMES κ.ά.
Εμφανίστηκε από το 1999 έως το 2001 στην καθημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 «Χρυσές συνταγές» και το 2004 στο Κρήτη TV στην εκπομπή μαγειρικής «Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα».
Το 2007 ξεκίνησε τη δική της καθημερινή γαστρονομική εκπομπή με μεγάλη επιτυχία στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ με τον τίτλο «Τι μαγειρεύει ο γείτονας;». Συνέχισε το 2008 μέχρι και το 2009 με την ταξιδιωτική και γαστρονομική εκπομπή «Μαγειρέματα» κάθε Κυριακή μεσημέρι, καθώς και με τη δική της πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.
Το πρώτο της βιβλίο Τα Βρώσιμα Χόρτα, ένα δύσκολο εγχείρημα για την εποχή του, γνώρισε τεράστια επιτυχία και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία στο είδος του στην παγκόσμια βιβλιογραφία.
Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων γαστρονομίας, πολλά από τα οποία έχουν γίνει best sellers και έχουν κερδίσει πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως είναι τα εξής:
Λάδι, Γεύση και Πολιτισμός 5.000 Χρόνων. Περιέχει αναλυτικά στοιχεία για την ιστορία της ελιάς και τη χρήση του ελαιολάδου στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, λαογραφικές πληροφορίες, 250 συνταγές με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο. Έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ολλανδικά, ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Κορέα, την Αυστρία και τη Ρουμανία.
Ο Μπακαλιάρος. Μια γαστρονομική μονογραφία.
Βότανα και Φρούτα: Το Κλειδί της Μεσογειακής Δίαιτας. Ένας οδηγός για τα βότανα της Ελλάδας. Κυκλοφόρησε στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ολλανδικά.

Βιβλιογραφία: