Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Λακόπουλος Νίκος

Ο Νίκος Λακόπουλος (νομική, δημοσιογραφία) έχει εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, όπως η ΕΡΑ 4, το Κανάλι 15, οι 24 Ώρες, το Έθνος, το Βήμα, η Ελεύθερη Γνώμη, ο Ταχυδρόμος, το Ένα, οι Εικόνες, το Αντί κ.ά.

Το 1984-1988 δημιούργησε με τους «Εραστές της Άνοιξης» το νεανικό πρόγραμμα «Εδώ Ραδιοσυννεφούλα, Θέλουμε τον Κόσμο και τον Θέλουμε Τώρα». Ήταν ένας λιλιπούτειος σταθμός μέσα στην ΕΡΤ, πρόδρομος της ελεύθερης ραδιοφωνίας, με μεγάλη ακροαματικότητα, που διέκοψε τις εκπομπές του ύστερα από συγκρούσεις με την τότε κυβέρνηση.

Το 1990 δημιούργησε το Club Decadence, το πρώτο bar theater, με το πιο μικρό σινεμά του κόσμου, και την εφημερίδα Decadence Times, το πρώτο free press.

Έχει γράψει Το Αλφαβητάρι του Στρατιώτη, που έγινε μπεστ σέλερ (Εκδόσεις Δίαυλος 1994, Εκδόσεις Πατάκη 1999, Εκδόσεις Δίαυλος 2008), To Aλφαβητάρι του Μαθητή - Για Ένα Σχολείο Ροκ Εν Ρολ (Εκδόσεις Λιβάνη 1996), Το Αλφαβητάρι του Εργαζόμενου (Εκδόσεις Δίαυλος 2008) και άλλες μπροσούρες. Το «Grand Marnier» ήταν ένα «Εμφιαλωμένο Ποίημα» που κυκλοφόρησε το 1996 σε 360 μπουκάλια.

Άλλα έργα: Το Μαγικό Ταξίδι των Λέξεων - Aπό τα Greeklish στην Αρχαία Ελληνική (e-book Lulu.com- 2008).

Αν Ζούσα Τώρα - Δώδεκα Φανταστικές Συνεντεύξεις με τους Καρλ Μαρξ, Ιησού Χριστό, Μέγα Αλέξανδρο, που ανέβηκαν σε θεατρική παράσταση, και άλλες (υπό έκδοση από τις Εκδόσεις Ηλέκτρα).

Το Μυθιστόρημα του Ναζισμού - Το Τάγμα της «Χρυσής Αυγής» και η λατρεία του Εωσφόρου (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Βιβλιογραφία: