Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Κουσκολέκα Νέλλη

Η Νέλλη Κουσκολέκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει ένα γιο. Σπούδασε Χημεία, είναι κάτοχος M.S. στη Γονιμότητα Εδάφους και Θρέψη Φυτών και Διδακτορικού στη Φυσικοχημεία Εδάφους. Έχει κάνει σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Αμερική και τη Γαλλία.
Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών ως Τεχνικός Εμπειρογνώμων. Στα πλαίσια αυτά εργάστηκε σε επαγγελματικές αποστολές για δώδεκα συνολικά χρόνια στην Αφρική και την Ασία, εκ των οποίων τα πέντε χρόνια έμεινε μόνιμα στην Αφρική. Στην Αφρική έχει επίσης εργαστεί εθελοντικά, ως μέλος γαλλικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, σε Προγράμματα Κοινοτικής Ανάπτυξης. Η φύση έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Ασχολείται με προβλήματα νερού και περιβάλλοντος από το 1989.
Εκτός από τις επιστημονικές της δημοσιεύσεις, εξέδωσε δίτομο βιβλίο με τίτλο Water is Life -ανάθεση έργου από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από το Παγκόσμιο Γραφείο των Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων (WAAAGS)-, καθώς και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο Ένα Κουτί Γεμάτο Νερό, εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο». Υπό έκδοση βρίσκεται το δεύτερο αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, για το έδαφος. Έχει μεταφράσει Το Μυστικό Μήνυμα του Νερού του Masaru Emoto, Εκδόσεις «Έσοπτρον».
Ανήκει στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών από το 1945. Ταξιδεύει πάντα και ασχολείται με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, το διάβασμα, το γράψιμο και το μικρό της κτήμα. Της αρέσουν οι συλλογές.


Βιβλιογραφία: