Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Κουρής Αθαν. Βασίλης

Ο Βασίλης Αθαν. Κουρής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Απριλίου 1972 από πατέρα Καλαματιανό και μητέρα Ναυπλιώτισσα. Το έτος 1973 η οικογένεια εγκαθίσταται στο Δήμο Παπάγου, στα σχολεία του οποίου εφοίτησε ο νεαρός Βασίλης. Ακολούθως σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλούσε άνετα δύο ξένες γλώσσες αγγλικά και γερμανικά– και κάνει σπουδές κλασικού πιάνου, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε κοινωνικές, φιλοσοφικές και φιλολογικές μελέτες, με ιδιαίτερη κλίση στις ιστορικές και στη μελέτη των αρχαίων κλασικών συγγραφέων. Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου γράφει διηγήματα και νουβέλες και από το 1989 ποιήματα, τα οποία δημοσιεύει σε διάφορα περιοδικά, μεταξύ των οποίων και στη “Νέα Εστία”, καθώς και δοκίμια και άρθρα πάνω σε καυτά εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, που δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες και κυρίως στον “Οικονομικό Ταχυδρόμο” και προκαλούν εξαιρετικές εντυπώσεις και συζητήσεις.

Πήρε μέρος σε τρεις Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έλαβε ισάριθμα βραβεία, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 1995, σε ειδική τελετή στο Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, του απονεμήθηκε, μεταθανάτια, “Ειδικό Βραβείο Ποίησης” από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων για την ποιητική συλλογή “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ” και το ήθος του.
Έφυγε από τη ζωή στις 22-1-1994, σε ηλικία 22 ετών, από εγκεφαλική αιμορραγία, που προκλήθηκε στις 10-12-1993 από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.
Μαρμαρένια προτομή του, έργο του γλύπτη, καθηγητή του Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Γεωργίου Καλακαλά, έχει τοποθετηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, με δωρεά του ευπατρίδη κ. Ιακώβου Τσιούνη.

Βιβλιογραφία: