Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Κώνστας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Κώνστας είναι καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Διετέλεσε πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου επί δύο συνεχείς θητείες (1990-1995), πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού. Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 ήταν υπηρεσιακός υπουργός Τύπου και ΜΜΕ.
Τον Απρίλιο του 1997 διορίστηκε πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και τέθηκε επικεφαλής της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας (Μάιος-Νοέμβριος 1998) άσκησε καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Μόνιμων Αντιπροσώπων του οργανισμού. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Επιτροπή Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, του οποίου υπήρξε και πρόεδρος.
Είναι διδάκτορας της Σχολής Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher των Πανεπιστημίων Tufts και Harvard (ΗΠΑ), κάτοχος δύο πτυχίων Masters της ίδια σχολής, καθώς και Master Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Διεθνών Υποθέσεων Norman Paterson του Πανεπιστημίου Carleton (στην Οτάβα του Καναδά), υφηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος του Παντείου και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, υπότροφος Fullbright, Fellow του Woodrow Wilson International Center for Scholars, Senior Visiting Fellow του Onassis Foundation (2001 και 2002, ΗΠΑ), Robert Schuman Fellow, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Βρετανικής Κολομβίας (στο Βανκούβερ του Καναδά), Princeton και Αθηνών.
Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων για τις διεθνείς σχέσεις, το δίκαιο, τους θεσμούς και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη διεθνή πολιτική στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Βιβλιογραφία: