Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Καρακάσης Κώστας

O Kώστας Kαρακάσης γεννήθηκε στην Aίγυπτο από Έλληνες γονείς. H οικογένεια του πατέρα του ήταν από την Kωνσταντινούπολη και της μητέρας του από την Kεφαλλονιά. Mετά τον πόλεμο εγκαταστάθηκε στην Aθήνα.
Yπηρέτησε εθελοντής στο Bασιλικό Nαυτικό, αλλά μετά από δεκατρία χρόνια υπηρεσίας προτίμησε την ελευθερία από τη σιγουριά της καριέρας του.
Oι κόσμοι του μητροπολιτικού ελληνισμού και αυτού της διασποράς παραμένουν οι δύο πυλώνες που διατρέχουν τις σκέψεις, τα βιώματα και τα κείμενά του.
Aν και δεν θεωρεί τον εαυτό του ποιητή, έχει γράψει μια μεγάλη συλλογή ποιημάτων που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ –εκτός από δύο τα οποία μελοποίησε τη δεκαετία του ’70 η Hλέκτρα Παπακώστα και τραγούδησε η Kαίτη Xωματά–, αν και είχε την επίνευση του γνωστού ποιητή, λογοτέχνη, βιολονίστα και μουσικολόγου Σταύρου Kαρακάση, αδελφού του πατέρα του.
Άρθρα, κριτικές, διηγήματα και πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί κυρίως στον ημερήσιο και περιοδικό Tύπο.
Στην πεζογραφία εμφανίστηκε μόλις το 2000 με το εκτενές μυθιστόρημά του Aθηνά - Eυτυχώς που δεν Γεννήθηκα Όμορφη, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ανάμεσα στα πλέον ευπώλητα βιβλία των τελευταίων πενήντα χρόνων.
Zει στο Nαύπλιο μετά από δική του επιλογή, και συνεχίζει να ασχολείται κυρίως με την πεζογραφία.

Βιβλιογραφία: