Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Καλλιώρας Ηλίας Δ.

Ο Ηλίας Καλλιώρας, βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, γεννήθηκε στο Αυλάκι του Δήμου Στυλίδας το Φεβρουάριο του 1961. Είναι βουλευτής από τον Ιανουάριο του 1999. Από τον Ιούλιο του 2001 υπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη εθνικής οικονομίας και συμμετέχει ως τακτικό μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Το 1987 πήρε με άριστα το Μάστερ στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (MBA) από το Roosevelt University (Σικάγο). Το 1990 γίνεται κάτοχος του Μάστερ Οικονομικών Επιστημών, τελειώνοντας με άριστα το De Paul University, επίσης του Σικάγου. Το τρίτο Μάστερ τού απονέμεται την επόμενη χρονιά, με άριστα, από το University of Illinois, με εξειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση και στην Κυβερνητική Πολιτική.
Το Μάιο του 1993 το ίδιο πανεπιστήμιο τον ανακηρύσσει διδάκτορα (Ph.D.) των Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο του 1991 μέχρι το Μάιο του 1993, παρακολουθεί το The University of Chicago, όπου και εξειδικεύεται στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και στις Διεθνείς Σχέσεις. Επίσης το 1999 παρακολούθησε ως κοινοβουλευτικός ειδικό πρόγραμμα στο Harvard University (Kennedy School of Government): Executive Program on Leadership and Economic Development.
Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια: University of Illinois, Roosevelt University, De Paul University, Southeastern University, European University, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Σχολή Ικάρων και ΤΕΙ Αθήνας.
Είναι συγγραφέας πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων άρθρων και μονογραφιών. Το 1994 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο Fortress Europe?: Realism vs. Neoliberal Institutionalism (Αθήνα, Paschalidis Publications). Στη συνέχεια εξέδωσε δύο ακόμη βιβλία: Το 1998 εκδόθηκε το Διεθνής Πολιτική Οικονομία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις Ισχύος και Πλούτου σε Διεθνικό Επίπεδο (Αθήνα, εκδ. Ι. Σιδέρης) και το 2000 Περί Πολιτικής και Οικονομίας: Θέματα και Προβληματισμοί (Αθήνα, εκδ. Ι. Σιδέρης). Επίσης, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκδώσει το επόμενο βιβλίο του με προσωρινό τίτλο Από το βήμα της Βουλής: Ομιλίες, Άρθρα και Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις.

Βιβλιογραφία: