Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Καλαμβρέζος Διονύσης

Ο Διονύσης Καλαμβρέζος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές δίκαιο και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία στα πανεπιστήμια London School of Economics and Political Science και Universite de Paris II. Υπηρετεί στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στον ΟΗΕ και έχει υπηρετήσει στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.
Τα προηγούμενα βιβλία του είναι τα μυθιστορήματα πολιτικής φαντασίας Ένα Περιστατικό στα Χρόνια της Δυαρχίας (εκδ. Ροές, 1987), Η Αρρώστια και το Λουλούδι του Λωτού (εκδ. Αίολος, 1995), που μεταφράστηκε στα ρωσικά το 1997 και τιμήθηκε με ελληνικό βραβείο λογοτεχνίας φαντασίας, και οι συλλογές διηγημάτων φαντασίας Η Μηχανή Σταμάτησε (εκδ. Τέχνη και Λόγος, 1984) και Ιστορίες Ερημιτών, Ναυαγών και Εξοριστών (εκδ. Αίολος, 1995). Διηγήματα από τις συλλογές αυτές έχουν τιμηθεί επίσης με διακρίσεις.
Άρθρα και εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά για ζητήματα διεθνούς δικαίου και πολιτικής, για θέματα του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και για τη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας.

Βιβλιογραφία: