Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Γοργογέτας Σωτήρης

Ο Σωτήρης Απ. Γοργογέτας γεννήθηκε το 1940 στα Τρίκαλα.
Το 1958 αποφοίτησε από το Λύκειο Τρικάλων "Τσιλιμίγκα". Το 1962 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Το 1965 εισήχθη στον ΟΤΕ και σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος Τεχν. Τμήματος ΟΤΕ Ν. Τρικάλων. Ασχολήθηκε με την παραδοσιακή και χορωδιακή μουσική.
Χορωδός από το 1956 στις χορωδίες Τρικάλων, Λαρισαϊκή Χορωδία και Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, με πολλές διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική. Από μικρός κατέγραψε και συνέλεξε πολλά δημοτικά τραγούδια της περιοχής Ασπροποτάμου και έχει κυκλοφορήσει, μέχρι σήμερα, 12 κασέτες ως ερασιτέχνης τραγουδιστής.
Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης πολλών ντοκιμαντέρ με θέμα τη Φύση και την Παράδοση. Συνεργάζεται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς TRT, TOP-TV, TV-10, TV-ΘΕΣΣΑΛΙΑ, TV-ΚΟΣΜΟΣ και πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ως ερασιτέχνης φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις φωτογραφίας στα Τρίκαλα και στον Πειραιά. Ως φυσιολάτρης-ορειβάτης έχει ανέβει σε πολλά ελληνικά βουνά. Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Μορφωτικού - Λαογραφικού Συλλόγου Γαρδικίου Αθαμάνων Τρικάλων από το 1979 μέχρι σήμερα, με τον οποίο έχει πραγματοποιήσει 160 επίσημες εκδηλώσεις. Εξελέγη στο Δ.Σ. του Φιλολογικού - Ιστορικού - Λογοτεχνικού Συνδέσμου Τρικάλων (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) από το 1987 έως το 1993 και υπηρέτησε ως Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος.
Ερευνητής - μελετητής της Φύσης και της Παράδοσης, δημοσίευσε άρθρα και οδοιπορικά σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι, τέλος, μέλος των οικολογικών οργανώσεων MOUNTAIN WILDERNESS και Φυσιολατρική ΑΝΤΙ-Κυνηγετική Πρωτοβουλία.

Βιβλιογραφία: