Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Γκάλμαν Κούκι

Η Κούκι Γκάλμαν γεννήθηκε κοντά στη Βενετία και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Παθιασμένη με την Αφρική από τα παιδικά της χρόνια, πρωτοεπισκέφθηκε την Κένυα το 1970 και επέστρεψε αργότερα για να ζήσει εκεί με τον άντρα της και το γιο της.
Στη μνήμη τους ίδρυσε το Ίδρυμα Γκάλμαν Μεμόριαλ, με συγκεκριμένο στόχο τη δημιουργία, στο ράντσο Ολ Άρι Νίρο στη Λαϊκιπία, ενός μοντέλου αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το περιβάλλον, μέσα από νέους τρόπους συνδυασμού της ανάπτυξης με την προστασία. Το Ίδρυμα, επίσης, προωθεί και χρηματοδοτεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τους Κενυάτες.
Με ενεργή δράση στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, το 1989 βραβεύτηκε με το βραβείο της «Χρυσής Κιβωτού» από την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον πρίγκιπα Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας, για τον ανεκτίμητο και συνεχή αγώνα της όσον αφορά την επιβίωση των μαύρων ρινόκερων της Κένυα και, γενικότερα, για τις έρευνες με σκοπό την προστασία της φύσης της περιοχής, ιδιαίτερα των ελεφάντων, όπως επίσης και για τη χρήση των φυτών της περιοχής για φαρμακευτικούς σκοπούς.
Ζει στο ράντσο Ολ Άρι Νίρο στην Κένυα μαζί με την κόρη της και οχτώ σκυλιά.

Βιβλιογραφία: