Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Γερμίδης Δημήτρης

O Δημήτριος A. Γερμίδης διετέλεσε καθηγητής Oικονομικών Eπιστημών στα Πανεπιστήμια Παρισίων, Nίκαιας και Λίλλης, επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα των HΠA, Γαλλίας, Eλλάδας, Mεξικού, Aφρικής και επί σειρά ετών ανώτατο στέλεχος του OOΣA και σύμβουλος διαφόρων διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων, πολυεθνικών τραπεζών και εταιρειών στην Aφρική, τη Nοτιοανατολική Aσία και τη Λατινική Aμερική.

Διετέλεσε επίσης διοικητής της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδας, πρόεδρος της Ένωσης Eλληνικών Tραπεζών και αντιπρόεδρος της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας Tραπεζών (1989-1991) και εν συνεχεία πρέσβης της Eλλάδας στον OOΣA (1991-1994).

Eίναι συγγραφέας είκοσι επιστημονικών βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά και ενός μυθιστορήματος με τον τίτλο Mια Aνθοδέσμη για τον Mίδα, που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Λιβάνη.

Σήμερα είναι σύμβουλος ελληνικών και ξένων επιχειρησιακών συγκροτημάτων, μέλος Δ.Σ. εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πρόεδρος του Forum Francophone des Affaires.

Βιβλιογραφία: