Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Έκτορας Μποτρίνι

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Γνωρίζει 5 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-1994 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του Etrusco.

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στο βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Ο Έκτορας Μποτρίνι συνεργάστηκε τα έτη 2004-2006 με το ξενοδοχείο Athens Callirhoe και δημιούργησε το εστιατόριο Etrusco - Athens Callirhoe στην Αθήνα.

Το 2007 ανέλαβε ως consultant chef στο εστιατόριο Grand Balcon του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus στην Αθήνα.

Tο 2008 ανέλαβε το εστιατόριο ArtO2 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα δημιουργεί τα νέα μενού της αλυσίδας εστιατορίων La Pasteria έως και σήμερα.

Πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Εφιάλτης στην Κουζίνα», έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό πρόγραμμα, το «Botrinis Project» και συνεργάζεται συγχρόνως με τις εταιρείες Lays και Seb.

Το 2011 δημιούργησε ένα νέο χώρο στην Αθήνα, το εστιατόριο Botrinis στο Χαλάνδρι, ως συνέχεια της πετυχημένης εκπομπής «Botrinis Project».

Βιβλιογραφία: