Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Δούρου Ρένα

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε το 1974 στο Αιγάλεω Αττικής, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές, πάντα με υποτροφία, στη Γαλλία, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, το οποίο και της απένειμε τον τίτλο του διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών το 2018. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική, ιταλική και τουρκική γλώσσα.

Εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος, μεταξύ άλλων, ως σύμβουλος εκδόσεων, όπως επίσης σε εταιρείες επικοινωνίας. Έχει συγγράψει τα βιβλία Μια κουβέντα με τον Γλέζο (Εκδόσεις Λιβάνη, 2014) και Η απόλαυση του εθνικισμού (Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007). Έχει γράψει τον πρόλογο στο συλλογικό έργο για τον Τέρι Ήγκλετον Για τη ζωή, την ποίηση, την πολιτική (Εκδόσεις Το Πέρασμα, 2009), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα άλλα συλλογικά έργα.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Αττικής.

Είναι μέλος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου το 2018 εισηγήθηκε Έκθεση σχετικά με τον ρόλο των Περιφερειών για το προσφυγικό - μεταναστευτικό φαινόμενο.

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων σε διακεκριμένα πανεπιστήμια, όπως τα New York University και Princeton University.

Αρθρογραφεί συχνά στον ελληνικό και ξένο Τύπο. 

Βιβλιογραφία: