Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Δούκας Πέτρος

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Είναι γιος του πτέραρχου Γεώργιου Δούκα, που διακρίθηκε ως διοικητής της περίφημης μοίρας καταδιωκτών 335 «Σπιτφάιαρ» στη Β. Αφρική, και μετέπειτα αρχηγού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Είναι διδάκτωρ των Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University). Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο George Washington (Bachelor of Arts), Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Columbia (MBA) και Οικονομικά στο New York University (Master of Arts in Economics και Ph.D).
Από το 1979 έως το 1985 εργάστηκε στη Citibank στη Νέα Υόρκη ως Economist και Currency Analyst, ως Foreign Exchange Exposure Management Advisor, ως Foreign Exchange Dealer και ως Money-Market Dealer. Το 1986 ανέλαβε Investment Banking Country Head (γενικός διευθυντής) και Country Treasurer της Citibank για την Ελλάδα και το 1990 ανέλαβε Country Head και των τομέων Institutional και Corporate Banking.
Από τον Αύγουστο του 1992 έως τον Οκτώβρη του 1993 διατέλεσε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, το Δημόσιο Χρέος και τη Δημόσια Περιουσία.
Το 1994 επέστρεψε στη Citibank και το 1996 ίδρυσε την εταιρεία Capital Partners ΑΕ, η οποία ασχολείται κυρίως με στρατηγικές συμμαχίες και με αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.
Τον Μάρτιο του 2004 εξελέγη βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και ορίστηκε υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με αρμοδιότητες τις εργασίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως την κατάρτιση και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, το Δημόσιο Χρέος, τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, την Κίνηση Κεφαλαίων, Εγγυήσεων, Δανείων και Αξιών, τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών, τον Χρηματοδοτικό Προγραμματισμό και τη Διαχείριση των Κρατικών Διαθεσίμων, τις Πληρωμές Μισθών και Συντάξεων, την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, τις Δημοσιονομικές Σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικών Ελέγχων στα Υπουργεία, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στα ΝΠΔΔ, τη Δημόσια Περιουσία, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τα Εθνικά Κληροδοτήματα, τον ΟΔΔΥ, το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων κ.α.
Έχει διατελέσει: πρόεδρος του ΔΣ της Netmed ΝV (Όμιλος Συνδρομητικής Τηλεόρασης Nova, Filmnet, Supersport) • πρόεδρος του ΔΣ της Ericsson Hellas • πρόεδρος του ΔΣ της ΑΓΕΤ Ηρακλής • πρόεδρος του ΔΣ της Capital Partners ΑΕ • αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ (Co-Chairman of the Board of Directors) της Pepsico-Ivi Hellas • οικονομικός σύμβουλος της EFG-Eurobank-Ergasias Bank, της Village Roadshow Hellas, της Merrill Lynch International (Λονδίνο) και της Sanwa Bank (Λονδίνο).
Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) • πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ • μέλος του ΔΣ (έφορος) του Anatolia College • μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» • μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Βιβλιογραφία: