Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Χάιλμαν Πίτερ

Ο Πίτερ Χάιλμαν γεννήθηκε στην Ολλανδία. Μεγάλωσε στην Αφρική (στο Μπουρούντι και στη Ζάμπια), όπου ο πατέρας του εργαζόταν ως γεωλόγος.

Αρχικά υπήρξε μέλος του Chongololo Club, μιας τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης στη Ζάμπια. Στη συνέχεια, σε ηλικία εννέα χρόνων, επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου συνέχισε τις σπουδές του. Δεκαεννέα χρόνων πήγε στο Λονδίνο, όπου, μεταξύ άλλων, εργάστηκε σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το Environmental Investigation Agency (EIA) και το Greater London Fund for the Blind.

Τέσσερα χρόνια μετά, επισκέφτηκε την Ελλάδα, όπου γνώρισε τη γυναίκα του Μαρίνα σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Αποφάσισαν να ζήσουν μαζί στην Αθήνα. Ζώντας στην Αθήνα, ο Πίτερ απογοητεύτηκε από το λαβύρινθο των πληροφοριών που αφορούν σε περιβαλλοντική προστασία και πρόνοια ζώων. Τότε ήταν που άρχισε ενεργά να συγκεντρώνει πληροφορίες για το Green Pages - Πράσινες Σελίδες.
Συμμετείχε στην ετήσια εκστρατεία «Clean up the World» στην Ελλάδα και είναι μέλος διαφόρων ελληνικών και διεθνών οργανισμών για την προστασία του περιβάλλοντος. Από τα σημαντικότερα ενδιαφέροντά του είναι η σχετική με το περιβάλλον αρθρογραφία στον ξένο Τύπο, η παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνεδρίων, καθώς και η ενημέρωση νέων παιδιών για τη σημασία της ενεργούς προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων στην καθημερινή μας ζωή. Σήμερα, σε ηλικία είκοσι οχτώ χρόνων, ο Πίτερ ζει στην Αθήνα με τη γυναίκα του Μαρίνα και με τα δύο αγαπημένα τους σκυλάκια, την Charlotte και τη Meggie.

Από τον Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο του:
Green Pages - Πράσινες Σελίδες.

Βιβλιογραφία: