Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Βόσσου Σοφία

Η Σοφία Βόσσου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε μουσική, πιάνο και θεωρητικά, με τον Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη και την Ασπασία Κανελλάκου. Από πολύ μικρή είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς όπως ο Χρήστος Λεοντής, ο Μάνος Λοΐζος, ο Δήμος Μούτσης, ο Νότης Μαυρουδής, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μάριος Τόκας και πολλοί άλλοι.
Από νωρίς ξεχώρισε ως εξαιρετική ερμηνεύτρια που χειρίζεται με άνεση και επιτυχία πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Συνθετικό και στιχουργικό ταλέντο, γράφει μουσική και στίχο στα τραγούδια της και παράλληλα έχει δώσει πολλά τραγούδια σε μεγάλους τραγουδιστές.
Το 1984 κέρδισε το Α' Βραβείο σύνθεσης-στίχου με το τραγούδι «Χαμένη ισορροπία» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Έχει κάνει πάνω από 400 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πλούσια είναι η κατάθεσή της στη δισκογραφία και οι συνεργασίες της με μεγάλους τραγουδιστές (Μαρινέλλα, Γρ. Μπιθικώτσης, Τ. Βοσκόπουλος, Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Λιδάκης, Μ. Λίντα, Μ. Δημητριάδη κ.ά.).
Άνθρωπος με πολλά πρόσωπα και ταλέντα, πρωταγωνίστησε στο θέατρο δίπλα στον Γρηγόρη Βαλτινό στο μιούζικαλ «Η ζωή του Τσέχωφ» ενώ γνωστή είναι η επιτυχημένη ενασχόλησή της με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.


Βιβλιογραφία: