Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Βάντσης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Βάντσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γαλλία, όπου και έλαβε μία Licence στην οικονομία των επιχειρήσεων, άλλη μία στην οικονομετρία και μια Maitrise στην οικονομία των επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Paris II, Assas. Τέλος, από το Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne έλαβε Diplome d’Etudes Approfondies (D.E.A.) στην ειδικότητα διαχείριση επιχειρήσεων και μακροπρόθεσμων χρηματοοικονομικών.

Στη Γαλλία εργάστηκε για 3 έτη στο Πανεπιστήμιο Paris II, Assas ως βοηθός καθηγητού στα μαθήματα εσωτερικού ελέγχου και μακροπρόθεσμων χρηματοοικονομικών. Ταυτόχρονα ήταν βοηθός συμβούλου σε θέματα βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών σε εταιρεία συμβούλων και αρθρογράφος στο περιοδικό Entreprise et Banque. Στο περιοδικό αυτό δημοσίευσε πολλά άρθρα σχετικά με το χρηματοοικονομικό κόστος.

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετέφρασε για τις Εκδόσεις Λιβάνη δύο βιβλία: The Japan that Can Say No (Η Ιαπωνία που Μπορεί να Πει «Όχι») των Ishihara - Morita από τα αγγλικά και Money (Το Χρήμα) του P.L. Sulitzer από τα γαλλικά.

Εργάσθηκε ως προϊστάμενος κοστολόγησης και οικονομικός διευθυντής σε διάφορες βιομηχανίες χάρτου, φαρμάκων, αλουμινίου κ.ά., καθώς επίσης και ως διευθυντής σε συμβουλευτική εταιρεία. Διετέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων διαφόρων επιχειρήσεων.

Σήμερα συνεργάζεται σε θέματα κοστολόγησης με δύο μεγάλες βιομηχανίες και είναι μέλος του Δ.Σ. του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Βιβλιογραφία: