Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Αταλί Ζακ

Ο Γάλλος οικονοµολόγος και συγγραφέας Ζακ Αταλί γεννήθηκε στην Αλγερία το 1943. Αποφοίτησε από την École Polytechnique και την École Nationale d’Administration. ?ιετέλεσε Ειδικός Σύµβουλος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, για δέκα χρόνια, καθώς και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
 
Ίδρυσε τέσσερα διεθνή ιδρύµατα: Action Against Hunger, EUREKA, BERD και Positive Planet. Το Positive Planet προωθεί τη «Θετική Οικονοµία» και υποστηρίζει, τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια, τη δηµιουργία «θετικών» επιχειρήσεων στις υποβαθµισµένες γειτονιές της Γαλλίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής,  έχοντας προσφέρει στήριξη σε περισσότερους από 11 εκατοµµύρια µικρο-επιχειρηµατίες.
 
Είναι ένας από τους σηµαντικότερους Γάλλους δηµοσιολόγους και έχει ασχοληθεί µε τη συγγραφή πολιτικών και οικονοµικών βιβλίων, βιογραφιών, θεατρικών έργων, αναµνήσεων, ιστοριών για παιδιά και µυθιστορηµάτων. Τον Μάιο του 2008 το περιοδικό Foreign Policy Magazine τον κατέταξε στους 100 σηµαντικότερους ενεργούς διανοούµενους στον κόσµο.
 
Έχει γράψει περισσότερα από 1.000 άρθρα στο γαλλικό περιοδικό L’Express και περισσότερα από 80 βιβλία που µεταφράστηκαν σε 22 γλώσσες. Σήµερα είναι αρθρογράφος του γαλλικού περιοδικού Les Echos.

Βιβλιογραφία: