Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Άριας Χουάν

Ο Χουάν Άριας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, σπούδασε Θεολογία, Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Σημιτικές Γλώσσες και Συγκριτική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Για δεκατέσσερα χρόνια ήταν ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας El Pais στην Ιταλία και το Βατικανό, ενώ είχε καλύψει τις εργασίες της Β' Συνόδου του Βατικανού για την εφημερίδα Pueblo (που δεν κυκλοφορεί πια). Με τους Πάπες Παύλο Στ' και Ιωάννη Παύλο Β' έχει πραγματοποιήσει αμέτρητα ταξίδια ανά τον κόσμο. Στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού ανακάλυψε το μοναδικό κώδικα που έχει σωθεί στη διάλεκτο του Ιησού του Ναζωραίου, που επί αιώνες αποτελούσε αντικείμενο αναζήτησης.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες από δέκα γλώσσες· ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα: Savater: El arte de vivir· Jose Saramago: El amor posible· El Dios del Papa Wojtyla· Un Dios para el 2000, με ποίηση της Ροζάνα Μάρεϊ και του Πάουλο Κοέλο· Paulo Coelho: Οι Εξομολογήσεις του Προσκυνητή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας.
Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πολιτισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης και το Βραβείο Castiglione de Sicilia ως καλύτερος ανταποκριτής στο εξωτερικό.
Είναι ανταποκριτής της El Pais στη Βραζιλία και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού.


Βιβλιογραφία: