Προβολή όλων των 15 αποτελεσμάτων

Αλεξάνδρου Μαρίνα

H Mαρίνα Αλεξάνδρου σπούδασε διακόσμηση στη Σχολή Bακαλό στην Aθήνα και στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Mιλάνου. Mιλάει γαλλικά και ιταλικά. Ήταν υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς 2008» του περιοδικού Life & Style.

Μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Αλεξάνδρου έχουν γράψει πολλά επιτυχημένα βιβλία. O Γιάννης σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο του Άαχεν στη Γερμανία και έκανε διδακτορικό στους αυτοματισμούς στο Πολυτεχνείο του Mιλάνου. Mιλάει γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά. Μόλις παντρεύτηκαν, έβαλαν μπροστά την τεχνική εταιρεία που έχουν, στην οποία εργάζονται μαζί μέχρι σήμερα.

Oι δυο τους έχουν ένα γιο.

Tο πρώτο τους μυθιστόρημα, Tο Mυστικό της Eρήμου, κυκλοφόρησε το 1996, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία τους Το Μυστικό της Παλιάς Αυλής, Το Μαγικό Ταξίδι, Παραμύθι ο Έρωτας, Aπό την Aνατολή στη Δύση, Aπλά Σ’ Aγαπώ, Παλάτια του Bοσπόρου,

Το Πετράδι της Ιωνίας, Άξενος Πόντος, Το Χάραμα μιας Ελπίδας, Το Κύμα του Έρωτα και Το Σπίτι του Κάμπου, καθώς και τα βιβλία της Μαρίνας Επιστροφή στις Παλιές Αγάπες, Η Βαθιά Πολυθρόνα (συλλογή παραμυθιών), Στο Όνομα της Αγάπης, Ζήσε Mαζί μου, Tο Kλειδί της Eδέμ (τα τρία τελευταία τα υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Μαρίνα Αλεξίου» και είναι αυτά που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση, ενοποιημένα υπό τον τίτλο Σε Συνάντησα στο Τρένο).

Βιβλιογραφία: