Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

Αδριανού Άννα

Η Άννα Αδριανού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού Νίκου Βασταρδή. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αποφοιτώντας πρωταγωνίστησε αμέσως στο θέατρο, σε ρόλους του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, αλλά και στην τηλεόραση σε δραματικές σειρές.

Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός σε πολλές εκπομπές λόγου στο κρατικό ραδιόφωνο και σε ιδιωτικούς σταθμούς. Από το 1990, παράλληλα με το θέατρο, ασχολήθηκε με το σενάριο. Έγραψε το σενάριο της ταινίας «Τράνζιτο» και τα σενάρια των τηλεοπτικών δραματικών σειρών «Φιλενάδες» επιλέχτηκε και επιδοτήθηκε από το European Script Fund, «Επιθυμίες», «Όσο Υπάρχει Αγάπη», «Ζευγάρια», «Ευτυχισμένες Μέρες», «Επαφή», που γνώρισαν υψηλή θεαματικότητα και στις οποίες και πρωταγωνιστούσε. Επίσης είχε την επιμέλεια των σεναρίων των σειρών «Κλεμμένα Όνειρα» και «Εννέα Μήνες», στις οποίες συμμετείχε και ως ηθοποιός. Παράλληλα έπαιξε και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές της ιδιωτικής και της κρατικής τηλεόρασης.

Έχει γράψει και έχει εκδώσει την τετραλογία Η Παράσταση που δεν Έγινε, το ερωτικό παραμύθι Τα Μαγικά Δάκρυα του Έρωτα,  που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη, το θεατρικό έργο Οι πιο Δυνατές και το μυθιστόρημα Για Πάντα, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Βιβλιογραφία: