Το τραγούδι της χαμένης κόρης  |  Κασόγκι Σοχέιρ

ISBN: 960-14-0681-6

Αρ. σελίδων 565

16,82€

Special Price15,14€

OR

Λεπτομέρειες

Μεγαλωμένος στη βαμβακοφυτεία του πατέρα του στην Αλεξάνδρεια, ο Τσαρλς Όστεν ζούσε πάντα μια ζωή γεμάτη προνόμια. Όταν όμως ερωτεύεται παράφορα την Καρίμα Ισμαήλ, ο κόσμος του ανατρέπεται. Γιατί, αν και όμορφη και προικισμένη με εξαιρετική φωνή, η Καρίμα είναι μια απλή υπηρέτρια. Έτσι, η απαγορευμένη σχέση τους είναι μοιραίο να καταλήξει σε τραγωδία.
Πολύ σύντομα η Καρίμα αναγκάζεται να κάνει έναν εσπευσμένο γάμο από προξενιό και μαθαίνει να ζει ήρεμα με τον άντρα και την κόρη της, τη Νάντια, το μόνο απτό κρίκο που εξακολουθεί να τη δένει με τον Τσαρλς. Με τον καιρό, γίνεται μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες της γενιάς της – το λατρεμένο Αηδόνι.
Ωστόσο η επιτυχία του Αηδονιού δεν έχει καμιά αξία, όταν εξαφανίζεται η Νάντια. Χρόνια ολόκληρα το τραυματικό αυτό γεγονός σκιάζει τη ζωή της Καρίμα και τη ζωή της κόρης της, η οποία, με νέα ταυτότητα και νέο όνομα, μεγαλώνει χιλιάδες μίλια μακριά. Μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων την οδηγούν πίσω στην Αίγυπτο και τότε μόνο μπορεί να αρχίσει να λύνει το μυστήριο του παρελθόντος της και ν' ανακαλύψει την ευτυχία που λαχταρά.

Από την Αλεξάνδρεια του 1940 και την Αίγυπτο του Δεύτερου Παγκόσμιου πόλεμου ως τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι του σήμερα, η Σοχέιρ Κασόγκι υφαίνει αριστοτεχνικά, σαν σύγχρονη Σεχραζάτ, μια ακαταμάχητη ιστορία έρωτα και διχασμού, συνδυάζοντας έξοχα τα ιστορικά γεγονότα με τη βαθιά γνώση της ανθρώπινης ψυχής, με φόντο τη σύγκρουση της βρετανικής αποικιοκρατίας με τον αιγυπτιακό πατριωτισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :