Το χειρόγραφρο της Πράγας  |  Κονιδάρης Παναγιώτης

ISBN: 978-960-14-1549-9

Αρ. σελίδων 520

17,76€

Special Price15,98€

OR

Λεπτομέρειες

Το χειρόγραφο Βόινιτς, το μοναδικό χειρόγραφο που δεν έχει καταφέρει κανείς να αποκωδικοποιήσει ως σήμερα, αναπαύεται στη βελούδινη θήκη του στη βιβλιοθήκη σπάνιων χειρογράφων του Πανεπιστημίου Γέιλ, όταν μια σειρά τελετουργικών φόνων ξεσπά στην Ευρώπη.
Ο βιβλιοδέτης Ορφέας Παλαιολόγος ρίχνεται στη δίνη της εξιχνίασης του μυστικού του χειρογράφου, όταν ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες μήνυμα αιώνων.
Μια παρτίδα σκάκι ξεκινά, που θα τον οδηγήσει από τη Μονεμβασιά στο Μεγανήσι κι από τη Ρώμη στην Πράγα.
Η αγωνιώδης αναζήτηση, στην οποία εμπλέκεται το Βατικανό και η μυστική οργάνωση των Καρμπονάρων, είναι γεμάτη ανατροπές και αποκαλύψεις.
Καθώς ξετυλίγεται το ιστορικό κουβάρι γύρω από το χειρόγραφο Βόινιτς, εμφανίζονται στο προσκήνιο ιππότες και μοναχοί, επιστήμονες και μάγοι, τυχοδιώκτες και αυτοκράτορες.
Ο Ορφέας, με τη βοήθεια της ιστορικoύ Σάρκα Μπίλεκ, προσεγγίζει το απόκρυφο μήνυμα του βιβλίου με την ακρίβεια και την επιμονή σκακιστή, παλεύοντας παράλληλα με τους δαίμονες του παρελθόντος του.
Όταν όμως τραβηχτεί και το τελευταίο πέπλο, τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο.
Τι κρύβει ερμητικά το χειρόγραφο Βόινιτς; Και ποιος θα ζήσει για να το αποκαλύψει;

Το βιβλίο Το Χειρόγραφο της Πράγας του Παναγιώτη Κονιδάρη είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που εντούτοις υποστηρίζεται από την κατάλληλη έρευνα και ένα ικανό ιστορικό υπόβαθρο.
Το μυθιστόρημα εξελίσσεται σε δύο άξονες, έναν παροντικό και έναν παρελθοντικό-ιστορικό. Ο δεύτερος παρεμβάλλεται στο κύριo μέρος της πλοκής εν είδει ιντερμέτζων και σ’ αυτόν παρελαύνουν ιστορικές προσωπικότητες που ήρθαν ―ή εικάζεται ότι ήρθαν― σε επαφή με το χειρόγραφo: ο ίδιος ο Βόινιτς και ο Αθανάσιος Κίρχερ, ο μάγος της βασίλισσας Ελισάβετ Τζον Ντι και ο Σαίξπηρ, ο αυτοκράτορας Ροδόλφος Β' των Αψβούργων και οι Ναΐτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :