Το Μικρό Μαύρο Ψάρι  |  Behrangi Samad

Εικονογράφος: Mesghali Farshid

ISBN: 978-960-14-3550-3

Αρ. σελίδων 88

10,00€

Special Price9,00€

OR

Λεπτομέρειες

Το Μικρό Μαύρο Ψάρι µπορεί να είναι µικρό, έχει όµως µεγάλα ερωτήµατα για τον κόσµο και είναι αποφασισµένο να βρει τις απαντήσεις σε αυτά. Ενώ όλα τα άλλα ψάρια στο ρεύµα ακολουθούν το ένα το άλλο, φοβισµένα µπροστά στο διαφορετικό, το Μικρό Μαύρο Ψάρι κολυµπά πέρα από το ρεύµα για να ανακαλύψει τον κόσµο. Στην περιπέτειά του βλέπει πολλά θαυµάσια και όµορφα πράγµατα, αντιµετωπίζει κινδύνους και τελικά συναντά την απόλυτη πρόκληση... Μια ιστορία για τις προκλήσεις της ζωής και για όσους τολµούν να κάνουν αυτό που προστάζει η καρδιά τους.

Στο βιβλίο του Samad Behrangi το Μικρό Μαύρο Ψάρι, που ζει σε ένα ρεύµα, διψά για κάτι διαφορετικό. Έτσι, ξεκινάει να ανακαλύψει τον κόσµο σ’ ένα ταξίδι αφύπνισης. Στην πορεία το ταξίδι αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από απλή περιπέτεια: Είναι το µονοπάτι που οδηγεί στη σοφία, στο θάρρος, στην ευαισθητοποίηση και στη µελέτη περίπλοκων κοινωνικών σχέσεων. Πρόκειται για ένα βήµα έξω από τα όρια µιας εγωκεντρικής ζωής, µε παιδαγωγική αξία, καθώς δείχνει την πορεία προς την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη.
 
Ένα βιβλίο για µικρούς και µεγάλους αναγνώστες. Αυτή η υπέροχη ιστορία µπορεί να µας εµπνεύσει και να µας ενθαρρύνει να ονειρευόµαστε και να σκεφτόµαστε θετικά. Η αναζήτηση και η εκπλήρωση των στόχων µας αποτελούν βασική ανάγκη στη ζωή µας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
• Βραβείο Hans Christian Andersen
• Πρώτο Βραβείο Εικονογράφησης,
Δ Διεθνής Έκθεση, Μπολόνια
• Honorary Diploma,
Bratislava Biannual, Τσεχοσλοβακία