Τα πρώτα χρόνια  |  Κρίτας Θεόδωρος

ISBN: 960-237-162-5

Αρ. σελίδων 301

13,25€

Special Price11,93€

OR

Λεπτομέρειες

«Το συγκεκριμένο συγγραφικό έργο του Θεόδωρου Κρίτα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Κρίτας είναι μια από τις πιο σπουδαίες μορφές του νεοελληνικού πολιτισμού κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.
»Χωρίς αμφιβολία, το γραπτό αυτό έργο του αποτελεί πολύτιμη προσφορά για τις νεότερες γενιές που θα 'ρθουν.
»Ο Κρίτας είναι ένας άνθρωπος που με όσα έχει δώσει για τον πολιτισμό αυτού του τόπου δε σου επιτρέπει να έχεις ερωτήματα για την υψηλή ποιότητα κάθε καινούριας προσφοράς του».

Χαρίλαος Φλωράκης


«Το όνομα του Θεόδωρου Κρίτα ταυτίζεται με τη διοργάνωση διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, με αυτό που θα ονομάζαμε σήμερα πολιτιστική διαχείριση. Είναι άλλωστε ο πρωτοπόρος ή μάλλον ο διαμορφωτής του είδους αυτού στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

Ευάγγελος Βενιζέλος


«Ο νέος αυτός πνευματικός καρπός του Θεόδωρου Κρίτα είναι ένα ημερολόγιο, μια πιστή και ζωντανή καταγραφή των έργων και των ημερών του θεάτρου μας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αλλά κι ένα ανηφορικό, τουλάχιστον κατά κανόνα, οδοιπορικό ανάμεσα από θεατρικούς δρόμους, που άλλοτε καταλήγουν σε δύσβατα μονοπάτια και άλλοτε δίνουν την αίσθηση λεωφόρου της δημιουργίας και της ελπίδας».

Προκόπης Παυλόπουλος


«... Η αγάπη του για το θέατρο, που ξεκινά από τα παιδικά βιώματα, θα χαράξει μια λαμπρή πορεία ταυτισμένη με τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας. Γιατί ο Θεόδωρος Κρίτας έχει συνδέσει το όνομά του με την παρουσίαση και τη διάχυση του ελληνικού πολιτισμού σε όλη την υφήλιο, χωρίς προχειρότητα, χωρίς ερασιτεχνισμούς, αλλά με ευαισθησία, αφιέρωση και συνέπεια».

Μιλένα Αποστολάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :