Πειρατές και αυτοκράτορες, παλιοί και νέοι  |  Τσόμσκι Νόαμ

ISBN: 960-14-0853-3

Αρ. σελίδων 494

18,35€

Special Price16,51€

OR

Λεπτομέρειες

Αυτή η νέα, πλήρως ενημερωμένη έκδοση της κλασικής επιτομής της τρομοκρατίας από τον Τσόμσκι ερευνά το ρόλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αποκαλύπτει πώς τα ΜΜΕ χρησιμοποιούνται για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ως προς το τι συνιστά «τρομοκρατία». Με ορισμένα καινούρια κεφάλαια καθώς και με τα αρχικά κεφάλαια για το Ιράν και το βομβαρδισμό της Λιβύης, το βιβλίο αυτό είναι ένας έξοχος απολογισμός των δραστηριοτήτων της κρατικής τρομοκρατίας από τον κορυφαίο στον κόσμο επικριτή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Νέα κεφάλαια καλύπτουν τη δεύτερη παλαιστινιακή Ιντιφάντα -ή πετροπόλεμο- που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2000, έναν λεπτομερή απολογισμό του αντίκτυπου που είχε η 11η Σεπτεμβρίου στην αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή και μια αποδόμηση των περιγραφών και των αντιλήψεων για την τρομοκρατία από εκείνη την ημέρα και μετά.

«Για μια ακόμα φορά, σ' ένα του βιβλίο ο Τσόμσκι καταπιάνεται με το πρόβλημα της διεθνούς τρομοκρατίας. Με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο σκύβει πάνω στο πρόβλημα επιδιώκοντας να αποκαλύψει την πραγματική φύση της διεθνούς τρομοκρατίας και παράλληλα να ονοματίσει τους φορείς της.
»Η ανάγκη αυτή προκύπτει από την έντονη ιδεολογική χρήση του όρου εκ μέρους εκείνων των κρατικών οντοτήτων που, ενώ συμπεριφέρονται κατά κόρον ως διεθνείς τρομοκράτες, καταφέρνουν, με τη βοήθεια πρωτίστως των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και πλήθους άλλων μηχανισμών (ακαδημαϊκών, διανοούμενων κ.λπ.), όχι μόνο να απαγκιστρώσουν τους εαυτούς τους από τέτοιες κατηγορίες, αλλά συγχρόνως να τις αποδώσουν σε τρίτους, οδηγώντας σε πλήρη αποπροσανατολισμό την παγκόσμια κοινή γνώμη.
»Ο Τσόμσκι, για ακόμα μία φορά, δείχνει το δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι διανοούμενοι σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο. Μοναχική πορεία. Επιστημονική επάρκεια. Ακεραιότητα και ήθος».

Από τα Προλεγόμενα του
Κώστα Μελά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :