Ο Ευεργέτης  |  Μεσοχωρίτης Μιχάλης Ε.

ISBN: 978-960-14-3671-5

Αρ. σελίδων 416

16,50€

Special Price14,85€

OR

Λεπτομέρειες

Ένα καλά κρυµµένο µυστικό, το οποίο παρέµενε στο σκοτάδι για αρκετές δεκαετίες, έρχεται στο φως, ανατρέποντας τη ζωή του Δηµήτριου Μακρή για πάντα. Η ιστορία του βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Ράσελ, συντάκτης του BBC, και η Τζέσικα επισκέπτονται το µαγευτικό νησί της Σκιάθου για καλοκαιρινές διακοπές. 

 
Η συνεχής αναφορά του ονόµατός του ως ευεργέτη του νησιού κεντρίζει το ενδιαφέρον του ζευγαριού, το οποίο επιδιώκει να µάθει τα πάντα γύρω από το έργο και τη ζωή του. Μια ζωή που η κόρη του Δηµήτριου Μακρή επιθυµεί να κρατήσει µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, προκειµένου να διαφυλάξει το οικογενειακό µυστικό και να το καταδικάσει στη λήθη. 
 
Ποιο είναι το σκοτεινό µυστικό της οικογένειας; Γιατί ο Μακρής άφησε όλη την περιουσία του στο νησί; Μπορεί να απαλλαγεί κανείς από τις σκιές του παρελθόντος;
 
Ο Δηµήτρης δυσκολευόταν να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Στο εσωτερικό του τοίχου υπήρχε τοποθετηµένο κάθετα, έτσι ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν µικρότερο πάχος, ένα µεταλλικό κουτί. 
Δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσο καιρό ήταν τοποθετηµένο σε εκείνο το σηµείο, όπως επίσης και ποιος το είχε βάλει εκεί.
 
Έκλεισε την πόρτα πίσω του, ακούµπησε το κουτί πάνω στον πάγκο και άναψε µια µικρή λάµπα που υπήρχε στα δεξιά του. Όλα ήταν πλέον έτοιµα. Πολύ σύντοµα ένα µυστικό, το οποίο, όπως όλα έδειχναν, παρέµενε κρυµµένο για χρόνια, επρόκειτο να αποκαλυφθεί µπροστά στα µάτια του.