Κλέφτης της αυγής  |  Στεφανόπουλος Θοδωρής

ISBN: 960-14-0579-8

Αρ. σελίδων 325

15,79€

Special Price14,21€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Μάκης είναι ένα φτωχό επαρχιωτόπουλο, που εγκαταλείπει το χωριό του και τα γεμάτα κακία βλέμματα γειτόνων και συνανθρώπων και φτάνει στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει και να αποδείξει, σε όσους άφησε πίσω, πως αξίζει μια καλύτερη ζωή.
Ο θυμός και η οργή που φωλιάζουν μέσα του, για όλα όσα «αδικαιολόγητα» η ζωή τού στέρησε και του έκλεψε μέχρι τώρα, γίνονται οδηγοί και σύμμαχοί του σ' αυτό το καινούριο ξεκίνημα. Η τύχη τού επιφυλάσσει πολλά. Το πείσμα και η δυναμικότητα του χαρακτήρα του, συνδυασμένα ταυτόχρονα με την «πονηρή αφέλεια» ενός δεκαοχτάχρονου επαρχιώτη, διαμορφώνουν ουσιαστικά αυτή του την τύχη.
Οι φόβοι, οι ανασφάλειες, η πείνα, το δικαίωμα στο όνειρο, οι άσχημες αναμνήσεις από το χωριό, η δίψα για έρωτα, για ζωή και κυρίως για γνώση τον οδηγούν σε περίεργα μονοπάτια που έχουν ως μόνη διέξοδο την ανατροπή.

Αυτό το βιβλίο του Θοδωρή Στεφανόπουλου είναι μια ωμή και ιδιαίτερα ρεαλιστική περιγραφή επιβίωσης. Καθώς οι σελίδες κυλούν, η ζωή ξεδιπλώνεται γλυκαίνοντας σιγά σιγά τον κεντρικό του ήρωα. Σαν γυναίκα, του υπόσχεται, τον ξαφνιάζει, τον πληγώνει, τον μαγεύει, τον επιβεβαιώνει και κυρίως τον μπερδεύει.
Το έντονο προσωπικό ύφος του συγγραφέα, το πνεύμα και ο λυρισμός που ξεπηδούν μέσα από την αχαλίνωτη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό, συνθέτουν τη μοναδικότητα του μυθιστορήματος.