Υποτροπή  |  Tsokos Michael

ISBN: 978-960-14-3557-2

Αρ. σελίδων 464

17,00€

Special Price15,30€

OR

Λεπτομέρειες

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Michael Tsokos σε συνεργασία με τον Wolf-Ulrich Schuler
 
Ο ιατροδικαστής Χέρτσφελντ καλείται να συμμετάσχει μαζί με τον αρχίατρο Σνάιντερ στη νεκροτομή μιας ηλικιωμένης, η οποία φαίνεται να αυτοκτόνησε. Διαπιστώνει αμέσως ότι αυτή έχει δολοφονηθεί, προκαλώντας την οργή του προϊσταμένου του. Ένας εγκληματίας που μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος εντοπίζεται νεκρός κοντά σε μια βαλίτσα που περιείχε τη σορό μιας ιερόδουλης. Λείπει όμως το φονικό όπλο, μα και οποιαδήποτε ένδειξη ότι οι δύο νεκροί ήρθαν σε επαφή. Στο Ινστιτούτο διαπιστώνεται πως και οι δύο θάνατοι οφείλονται σε δηλητηρίαση από χλωροφόρμιο. Κατηγορείται για αυτόν τον διπλό φόνο ο επιστάτης του Ινστιτούτου. Ο φόνος είχε γίνει με αποδεικτικά στοιχεία του Ινστιτούτου και τα κλειδιά τα είχε μόνο ο επιστάτης.
Είναι όμως αυτή η απόλυτη αλήθεια;
 
Μετάφραση από τα γερμανικά
ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΝΙΑ
 
 
Ο Χέρτσφελντ άρχισε να ιδρώνει. Ο σφυγμός του σφυροκοπούσε. Κοίταξε το μακάβριο αίνιγμα θανάτου που είχε μπροστά του, πάνω σε εκείνο το αυτοσχέδιο χειρουργικό τραπέζι, και συνέχισε την εξωτερική επιθεώρηση της σορού. …Μα πριν προλάβει να βάλει τις σκέψεις του σε τάξη και να ανακοινώσει το αποτέλεσμά του είδε το χέρι να κινείται αργά σαν πύθωνας προς την κατεύθυνση του κεφαλιού του. Ένιωσε την κρύα κάννη του όπλου στον αριστερό του κρόταφο.
«Και τώρα αφήστε κάτω το μαχαίρι… Οφείλω να σας το αναγνωρίσω. Είστε καλύτερος απ’ ό,τι πίστευα. Αυτό, όμως, δε θα σας ωφελήσει σε τίποτα τώρα. Αύριο θα βρίσκεστε σε ένα χειρουργικό τραπέζι. Και κάποιος συνάδελφος θα αναρωτιέται: Από τι πέθανε ο Πάουλ Χέρτσφελντ;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :