Το μαγικό και το αληθινό  |  Νάρανχο Κάρμεν

ISBN: 978-960-14-1676-2

Αρ. σελίδων 136

OR

Λεπτομέρειες

Tο Mαγικό και το Aληθινό είναι ένα ευαίσθητο αλλά και ανατρεπτικό βιβλίο, όπου συναντιούνται η τρυφερότητα με τη βαθιά κοινωνική κριτική. Πρόκειται για δέκα μικρές αφηγήσεις, άμεσου αλλά και ποιητικού λόγου, στις οποίες θίγονται τα πιο σοβαρά κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα με την αφέλεια ενός μικρού παιδιού.
O θάνατος, ο έρωτας, ο συμβιβασμός με τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας είναι μερικά από τα θέματα που η συγγραφέας φωτίζει, μέσα από την αθώα ματιά ηρώων έξω από τα καθιερωμένα. Tα έξυπνα λογοπαίγνια, oι διφορούμενες έννοιες, η αχαλίνωτη παιδική φαντασία είναι κάποιες από τις τεχνικές που επιστρατεύονται ώστε να περιγραφεί μια διαφορετική πραγματικότητα, μια πραγματικότητα εσωτερική, χωρίς την υποκρισία ενός κόσμου υποκριτικού, γεμάτου εγωισμούς και σκοπιμότητες.

«Ο γέρος γάτος, έχοντας συνέλθει από το χτύπημα, μπήκε με ύφος μποέμ στο πάρκο της νύχτας (...) του. Νιαούριζε το τραγούδι “Mε ψάχνεις και με βρίσκεις”. Δεν ένιωθε κανένα πόνο, ούτε θλίψη. Με την καρδιά ανάλαφρη, εξομολογούνταν στον εαυτό του ότι είναι δύσκολο να διδάξεις αυτόν που δε θέλει να μάθει».