Το κλεμμένο παιδί  |  Ντόναχιου Κιθ

ISBN: 978-960-14-1377-8

Αρ. σελίδων 432

18,25€

Special Price16,43€

OR

Λεπτομέρειες

To Kλεμμένο Παιδί είναι ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που διασχίζει τη φαντασία και την πραγματικότητα ακολουθώντας το μίτο της ίδιας της ζωής. Ένα διεθνές best seller που μεταφράστηκε σε 21 γλώσσες, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, και πρόκειται να μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

Ένα καλοκαιρινό βράδυ, ο μικρός Χένρι Ντέι το σκάει από το σπίτι του και κρύβεται σε ένα δέντρο. Εκεί τον αρπάζουν τα ξωτικά – μια φανταστική φυλή από άγρια παιδιά που ζουν στο σκοτάδι και στη μυστικότητα. Στη θέση του, τα ξωτικά αφήνουν ένα σωσία, ένα αγόρι που κλέβει τη ζωή του Χένρι στον κόσμο. Έτσι κι δυο τους βρίσκονται να αναζητούν αυτό που υπήρξαν κάποτε, πριν αλλάξουν θέσεις.

Το Κλεμμένο Παιδί είναι μια κλασική ιστορία για τη χαμένη παιδική ηλικία και την αναζήτηση ταυτότητας. Συνδέοντας τη φαντασία με την πραγματικότητα, ο Κιθ Ντόναχιου δημιούργησε ένα παραμύθι για ενήλικες, ένα λογοτεχνικό μύθο με αξιοσημείωτο βάθος και χάρη.

«Μη με αποκαλείτε αερικό. Δε μας αρέσει να μας αποκαλούν αερικά. (...) Είμαι ένα νεραϊδοπαίδι. (...) Απάγουμε ένα παιδί και τη θέση του παίρνει κάποιος από μας: το ξωτικό γίνεται παιδί και το παιδί ξωτικό. Όχι οποιοδήποτε αγόρι ή κορίτσι, παρά μόνο αυτές τις σπάνιες ψυχές που βρίσκονται σε αδιέξοδο με τη νεαρή ζωή τους ή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα θλιβερά προβλήματα τούτου του κόσμου. Τα νεραϊδοπαίδια επιλέγουν προσεκτικά, αφού παρόμοια ευκαιρία μπορεί να παρουσιαστεί μια φορά στα δέκα χρόνια ή και σε περισσότερα. Το παιδί που γίνεται μέρος της κοινωνίας μας μπορεί να χρειαστεί να περιμένει και έναν αιώνα μέχρι να έρθει η σειρά του στον κύκλο, ώστε να μπορέσει να γίνει κι αυτό νεραϊδοπαίδι και να μπει ξανά στον κόσμο των ανθρώπων».