Σ. (ΕΣ) Ένα μυθιστόρημα  |  Απντάικ Τζον

ISBN: 960-236-004-6

Αρ. σελίδων 309

13,25€

Special Price11,93€

OR

Λεπτομέρειες

Η ιστορία της Σ. αφορά τη Σάρα Γουόρθ, μιαν Έστερ πριν των ημερών μας, η οποία ερωτεύεται έναν ινδουιστή θρησκευτικό δάσκαλο που ονομάζεται 'Αρχατ. Γέννημα θρέμμα της Νέας Αγγλίας, φεύγει προς τα δυτικά, προς την Αριζόνα, όπου ο 'Αρχατ έχει το κοινόβιό του κι εκεί ενώνεται μα άλλους σανιασίν (προσκυνητές) στη δύσκολη προσπάθεια να υποτάξουν το εγώ και να φτάσουν στη μόκσα (λύτρωση, απελευθέρωση από την αυταπάτη).
Το δέκατο τρίτο μυθιστόρημα του Τζον Απντάικ παίρνει μορφή μέσα από γράμματα και κασέτες, που η σαρανταδυάχρονη ηρωίδα του στέλνει στον άντρα της, στη μητέρα, στην κόρη, στον αδελφό της, στην κομμώτριά της, στον οδοντίατρο, στον ψυχίατρό της και άλλους, στην προσπάθειά της να κρατήσει σε κάποια τάξη τον παλιό της κόσμο, ενώ παράλληλα να δημιουργεί για τον εαυτό της ένα νέο. Έχουμε εδώ την εκδοχή της Έστερ, της ηρωίδας του Ν. Χόθορν απ' την τριάδα προσώπων του 'Αλικου Γράμματος.
Όμως, αποτελεί επίσης μια διερεύνηση της ψυχολογίας των Αμερικανίδων, μια ιστορία αγάπης αλλά και μια θρησκευτική κωμωδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :