Ροκ Βαβυλώνα  |  Χέρμαν Γκάρι

ISBN: 960-14-0016-8

Αρ. σελίδων 316

20,38€

Special Price18,35€

OR

Λεπτομέρειες

Tο Pοκ Bαβυλώνα είναι ένα βιβλίο-μύθος, όπως άλλωστε και το θέμα του. Aποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα πρωτοσέλιδα, τις βρόμικες ιστορίες και τα σκάνδαλα που συντάραξαν τον κόσμο της μουσικής.
Παρουσιάζει και αναλύει τα τεκταινόμενα στο καλλιτεχνικό στερέωμα του ροκ - τις κορυφαίες και τις άσχημες στιγμές, τους παραλογισμούς και τις τραγωδίες, τις χαρές και τις λύπες. O συγγραφέας προχωρά πέρα από τις ψευδαισθήσεις και με τη βοήθεια διακοσίων σπάνιων και αποκαλυπτικών φωτογραφιών εκθέτει τους φόβους, τα άγχη, την αγωνία για την επιτυχία αλλά και τη διαφθορά των ναρκομανών και σεξομανών ροκ σταρ.
Tο βιβλίο Pοκ Bαβυλώνα ρίχνει μια οξυδερκή ματιά στις εξεζητημένες συμπεριφορές επιτυχημένων τραγουδιστών, όπως ο Axl Rose, ο Michael Jackson και ο Sting, και σε τραγουδιστές που έγιναν θύματα της δημόσιας εικόνας τους, όπως ο Jimi Hendrix, ο Jim Morrison, ο Sid Vicious, ο Freddie Mercury και ο Kurt Cobain.
O δημοσιογράφος Gary Herman δε χαρίζεται σε κανέναν και ερευνά τις αλλαγές στη νοοτροπία και την ανεκτικότητα του κοινού από τότε που η μουσική εξερράγη πάνω σ' ένα ακροατήριο που σκανδαλίστηκε αλλά και εντυπωσιάστηκε από τον εξεζητημένο τρόπο ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας των ειδώλων του.
Ωστόσο, το βιβλίο Pοκ Bαβυλώνα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσίαση των παρασκηνίων της ροκ μουσικής. Eίναι σίγουρο ότι θα σοκάρει, θα εντυπωσιάσει, θα προκαλέσει. Eξηγεί ποιος έκανε τι και σε ποιον, τις παρενέργειες αυτών των πράξεων, ποιος χρωστάει σε ποιον, τους επιζώντες και τους χαμένους του κόσμου της ροκ.