Πολιτική κυριαρχία: πώς κερδίζεται, πώς χάνεται  |  Λούλης Γιάννης

ISBN: 978-960-14-1361-7

Αρ. σελίδων 400

17,25€

Special Price15,52€

OR

Λεπτομέρειες

Πότε υπάρχουν πολιτικές κυριαρχίες; Όταν ηγέτες και παρατάξεις κυριαρχούν εκλογικά σε βάθος χρόνου. Πώς κερδίζονται και πώς χάνονται οι κυριαρχίες; Το ερώτημα αυτό αναζητά απάντηση μέσα από τη διεθνή και ελληνική εμπειρία της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα.
Το βιβλίο αυτό καταγράφει τη διαδρομή ηγετών από τη Θάτσερ, τον Ρίγκαν, τον Μιτεράν, τον Γκονζάλεθ, τον Κλίντον, τον Αθνάρ, τον Σρέντερ, έως τον Μπλερ και τον Μπους. Στέκεται στην πορεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και την πρόσφατη επικράτηση του Κώστα Καραμανλή. Αναλύει το ελληνικό τοπίο και τις τάσεις του για τα επόμενα χρόνια περιγράφοντας τι ζητάει η ελληνική κοινή γνώμη την «εποχή του πραγματισμού».
Και καταλήγει σε οκτώ παράγοντες που κρίνουν τις πολιτικές κυριαρχίες συνθέτοντας παραδείγματα από την άνοδο και την πτώση ηγετών και παρατάξεων μέσα και έξω από τα σύνορά μας.

Επιμέλεια: Ηρώ Κασιμάτη

Η Ηρώ Κασιμάτη σπούδασε Φιλοσοφία – Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Αθηναϊκό Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας & Επικοινωνίας. Την περίοδο 2001-2005 συνεργάστηκε με τη διεύθυνση της STR σε οργανωτικά θέματα, αλλά και ως κειμενογράφος. Από το 2005 είναι συνεργάτης του Οργανισμού Εθελοντισμού Έργο Πολιτών.